Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü” nedeniyle Anıtpark'ta bir araya gelerek kadına şiddeti protesto etti.Ellerindeki “Kadına Şiddete Son” pankartları ile Anıtpark’ta toplanan bir grup kadın topluluğu mor giyinerek ve yüzlerini darp edilmiş şekilde boyayarak kadına şiddete dikkat çekmek istedi.


Akçakoca’da yakılmış olarak cesedi bulunan Hatice Arı’nın ailesi de eyleme katıldı. Ellerinde “Artık Haticeler ölmesin” yazılı pankart tutan aile üyeleri basın açıklaması yapılırken göz yaşlarına hakim olamadı.

Eylemi organize eden Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen bugünün kadınlar için utanç günü olduğunu ifade ederek kadına şiddetin bir an önce önlemek istediklerini söyledi.“Hatice’nin suçu ne?” yazılı siyah bir çelenk önünde basın açıklaması yapan Düzce Kadın Dayanışması Derneği Başkan Yardımcısı Ebru Gümüş, ülkemizde kadına yönelik şiddetin yaygın ve günlük gerçeklerden biri olduğunu vurguladı.



Gümüş “ Dünyada her üç kadından biri fiziksel şiddet yaşamış durumdadır. Her 6 dakikada bir, bir kadına tecavüz edilmektedir. Bin bir türlü gerekçe ile öldürülenler, fiziksel şiddete , cinsel şiddete uğrayanlar, uzun yıllar gazetelerin “üçüncü sayfa haberi” oldular. 25 Kasım hem ülkemizde hem dünyada temel sorun olarak fark etmenin ve buna karşı politikalar geliştirilmesinin başlıca kaldıraçlarından biridir. “dedi.

 

Haber; S. KAŞKIR