Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ''Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması Projesi'' çerçevesinde, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanlığı arasında, bugün bir iş birliği protokolü imzalanacak. Protokolün imzalanmasının ardından, projenin pilot uygulaması Mayıs ayında Ankara'da start alacak. Projenin 2011 yılında tüm Türkiye'de yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Proje çerçevesinde, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığına bağlı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünce, Diyanet İşleri Başkanlığında görevli, başta Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu görevlileri olmak üzere, vaiz, imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerine eğitim verilecek.
Toplumda öncü rollerinin bulunması ve vatandaşlarla yakın diyalog kurmaları göz önüne alınan din görevlilerine verilecek duyarlılık arttırma eğitimleri, ''toplumsal cinsiyet eşitliği ve bunu engelleyen geleneksel kabuller, 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun ve uygulanması, aile içi şiddet ve Aile İrşat ve Rehberlik Bürolarında görev yapanların yaklaşım tarzları ve gerekli yönlendirmeler, aile içi şiddeti artıran geleneksel kabuller, şiddet mağdurlarına yaklaşım tarzı, kadına yönelik şiddeti artıran geleneksel kabuller'' gibi konu başlıklarından oluşacak. Eğitim alan din görevlileri sahada kadına şiddete karşı mücadele verecek.
Proje ile kadına şiddete karşı toplumda farkındalık ve duyarlılığı arttırmak amaçlanıyor.