Kavaf, ''Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'' dolayısıyla yayımladığı mesajda, 25 Kasım gününün ''kadına yönelik şiddetin tüm boyutları ile ele alındığı, çözüm yollarının tartışıldığı, kamuoyunun bir kez daha dikkatinin çekildiği, kamusal duyarlılığın güçlendirilmesinin amaçlandığı gün'' olarak bir çok ülkede benimsendiğini hatırlattı.

Türkiye'de de 1980'li yıllardan itibaren kamuoyunun gündemine giren kadına yönelik şiddet olgusuna karşı çeşitli kampanyalar düzenlendiğini belirten Kavaf, şunları kaydetti: ''Üstü örtülerek bir aile meselesi gibi görünen şiddetin gerçekte toplumsal bir sorun olduğu vurgusu ağırlık kazanmıştır. 'Kültür', 'inanç', 'töre' ya da 'gelenek' adı altında kadına yönelen şiddetin kabul edilmesi ya da görmezden gelinmesi mümkün değildir. Kadınlara korku ve güvensizlik veren, temel hak ve özgürlüklerini kullanmalarını engelleyen şiddete 'dur' demek için tüm dünyada mücadeleler verilmiştir.

Birleşmiş Milletler 17 Aralık 1999 tarihinde 25 Kasım gününün 'Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü' olarak benimsenmesi kararını almıştır. Bu tarihten sonra tüm dünyada kadınlara yönelik şiddete karşı çalışmalar ivme kazanmıştır.
Türkiye'de de hükümetimiz kadına karşı şiddetle mücadelede 'sıfır tolerans' ilkesini benimsemiştir. 'Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesi' ile getirilen ilkelerin uygulanması ve kadına yönelik şiddetin, cinsel ve ekonomik istismarın önlenmesi, hükümetimizin öncelikli politikaları arasındadır. Güçlü ve sağlıklı aileler, dolayısıyla da güçlü ve sağlıklı bir toplum için kadına yönelik şiddetin yok edilmesi gereğinin bilinciyle hareket eden hükümetimiz, bu konuda gerekli tüm yasal alt yapıyı hazırlamıştır, üzerine düşen her türlü sorumluluğu da yerine getirmeye devam edecektir.'' dedi.