Ak Parti İl Binası önünde yapılan basın açıklamasına Düzce CHP Kadın Kolları, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Eğitim-İş Sendikası üyeleri katılırken, diğer örgütler açıklamaya imza ile destek verdi.

 

Kız çocuklarının okullu olmasını hala engelleyen kafa yapısını yırtıp karanlıktan çıkmak gerekir.” Diyen Özakça, Türkiye’nin eğitim hakkı gasp edilmiş yarım insanlar diyarına çevrileceğini iddia etti.

 

 

Basın açıklamasında, “ Öyle bir eğitim sistemi kurmalı ki, çocuklar on sekiz yaşına kadar okulda olsunlar. Okullarda iyi yurttaş olmanın araçlarıyla donatılsınlar. Öyle bir eğitim sistemi kuralım ki, zamanın tüm bilgi ve teknikleriyle donattığımız çocuklar, gençliğe adım attıkları ilk yıllarında, yani on sekiz yaşlarında hangi mesleği yapabileceklerini keşfetme yeterliğine sahip olsunlar. Mesleklerini açık bir bilinçle seçip, yaşama, hem geleceklerini hem de mutluluklarını garanti altına alarak başlasınlar. Ancak böyle bir eğitim sistemiyle olur! Kadına karşı şiddet, ancak böyle bir eğitim sistemi sayesinde son bulur. Kadın – erkek eşitliği ancak böyle bir eğitim sistemiyle kurulabilir. Zamanımıza yakışan bir ülke, ancak bu sayede kurulur. Tüm halk için mutluluk, ancak bu yoldan yaratılır. Bu teklifi geri çekin; Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde hem bize hem dünyaya umut doğsun.” İfadelerine yer verildi.

 

HABER:S.KAŞKIR