ÖNCÜ TV’de yayınlanan MANŞET programında Erol Tayhan’ın sorularını cevaplandıran Atatürk Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Selim Erkan AKDEMİR, Akciğer kanserinin ana nedenlerinden birinin “sigara kullanımı” olduğunu dile getirerek Düzceli kadınlarla ilgili ilginç bir tespitte bulundu.

”Düzce’de kadınlar çok sigara içiyor” diyen Dr. Akdemir, Düzce Devlet Hastanesi bahçesinde aşırı sigara içilmesinin düşündürücü olduğunu vurguladı.


4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısı ile Erol Tayhan’ın sorularını cevaplandıran Dr. Akdemir, akciğer kanserinin yüzde doksan sigaradan kaynaklandığını buna rağmen sigara içme oranının düşmediğini, bunun için “Sigara Bırakma Polikliniği“ kurulması gerektiğini söyledi.

Yeni kurulan Kemoterapi Merkezi’nin iyi bir başlangıç olduğunu kaydeden Dr. Akdemir, maliyeti yüksek olmasına rağmen “radyoterapi merkezi”nin kurulması gerektiğini savundu. Türkiye’de Onkolog sayısının çok az olmasına rağmen Düzce’ye bir onkolog kazandırılmasının yararı üzerinde duran Dr. Akdemir, Düzce Devlet Hastanesi bahçesinde aşırı derecede sigara içilmesinin düşündürücü olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Haber; E.Tayhan