İhtiyaç sahibi kadınlara destek olmak amacıyla hayata geçirilecek olan Kadın Dayanışma Pazarı Projesi'ne ilgi gösterilmediğini söyleyen Ulviye Dikmen, aradan geçen zamana rağmen verilen sözlerin tutulmadığını hatırlattı. Dikmen, mücadelelerini bırakmayacaklarını, kadınların seslerini duyurabilmek için eylem hazırlığında olduklarını dile getirdi.

Ruhi Kurnaz'ın Belediye Başkanlığı döneminde gündeme gelen Kadın Dayanışma Pazarı için , aradan geçen 7 yıla rağmen çalışma yapılmadığını söyleyen Ulviye Dikmen, “ Belediye Başkanı Mehmet Keleş, film platosunun yapıldığı alan için bize söz vermişti. Hatta milletvekilleri Yaşar Yakış ve Celal Erbay da aynı yerin pazar olarak kullanabileceğini söylemişlerdi. Şu anda pazar için karşımızda muhatap bulamıyoruz. Ama kesinlikle eninde sonunda bu pazarı kuracağız. Yeni belediye başkanı kim olursa olsun talebimizi kendisine de ileteceğiz.” diyerek şikayetlerini dile getirdi.

Kurulacak olan pazar sayesinde kadınların sadece ekonomik yönden değil, psikolojik yönden de destek alacaklarını hatırlatan Dikmen, “ Evinde üreten ancak pazarlama imkanı bulamayan, dükkan açamayan kadınların el emeklerini sergilemelerine imkan sağlanacak. Kadınların toplum içinde üretime katılan birey olmaları yönünde önemli bir adımdır bu. Amaç pazarda iki parça eşya satmak değildir. Kadın Dayanışma Pazarı sadece bu amaçla kurulmayacaktır. Çeşitli etkinlikler, söyleşiler, paneller, öğreti kurslarıyla içeriği geniş tutulacak. Bu pazar Düzceli kadınlar için bir gereksinimdir. Derneğimize bağlı şu anda 30 üyemiz var ancak yerimiz olması halinde bu sayının artacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu.