8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan kutlama mesajlarında kadınların toplumda her zaman hak ettiği yerde olmaları gerektiği vurgulandı. 

"Kadınlarımızın her alanda, daha etkin olmalarını istiyoruz"
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü mesajında kadınların hayatın her alanında, ekonomide, ticarette, üretimde, bilimde, sporda, girişimcilikte, eğitimde ve siyasette daha fazla yer almasını diledi. Özlü, şu görüşlere yer verdi: "Türk kadınlarının elde ettikleri her başarı, sadece kadınlar için değil, toplumun bütünü için ilham kaynağıdır. Bizler; kadınlarımızın her alanda, daha etkin olmalarını istiyoruz. Bir ülkede kadınlar iş ve çalışma hayatında etkin değillerse, o ülkenin kalkınması, büyümesi, hedeflerine ulaşması mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla, kadınların işgücü ve istihdam alanında daha fazla yer almaları, toplumsal bir hedef olarak benimsenmelidir. Elbette sadece temenniler yeterli değildir. Somut adımların atılması da gerekmektedir. Bu anlamda hükümet ve bakanlık olarak, kadın girişimciliğini sadece bir ekonomik faaliyet olarak değil, sosyal bir sorumluluk olarak kabul ediyoruz. Türk kadınlarının, her alanda çok daha büyük başarılara imza atacakları inancıyla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, şehit analarımız şehit eşlerimiz başta olmak üzere, tüm kadınlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

"Kadınları üretimden dışlayan bir toplumun gelişmesi mümkün değildir"
Düzce Valisi Zülkif Dağlı’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı ise şöyle: "Toplumun yarısını oluşturan kadınları üretimden ve katılımdan dışlayan bir toplumun gelişmesi ve kalkınması mümkün değildir. Kadınların hayatın her alanında aktif ve eşit biçimde yer almaları o toplumun gelişimi ve kalkınması için hayati önem taşımaktadır. Kadınlarımız, sosyal hayat içinde aktif olarak yer almaya başlamış, çalışan, üreten konumdaki kadınlarımızın sayısı hızla artmaya başlamıştır. Günümüzün yükselen ve gelişen Türkiye’sinde kadınlara verilen değer ve önem arttıkça, ülkemizin büyüme ve gelişme ivmesi daha da hızlanmış, hızlanmaya da devam edecektir. Kadınıyla-erkeğiyle omuz omuza verip gelişen dünyada Düzce ili olarak yerimizi almak için gelişimin, değişimin, yeni yapılanmanın farkında olmalı, pozitif gücümüzü harekete geçirerek ve her türlü uyumsuzlukla mücadele ederek hak ettiğimiz yerlere mutlaka geleceğiz. Bu duygularla, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren; sevginin, şefkatin ve özverinin timsali olan kadınlarımızın; Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, hepsine en içten sevgi ve selamlarımı sunuyorum."

"Kadınlarımız bizim en kıymetli varlığımızdır"
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, mesajında özellikle Türk kadının gücü ve dirayetinden söz ederek, şunları kaydetti: “Hem anne, hem kız kardeş, hem de çocuğumuz olan kadınlarımız bizim en kıymetli varlığımızdır. Hadis-i Şerif’’te de ifade edildiği gibi kadınlar hepimizin emaneti, kıymetlilerimizdir.  Bünyemizde kurduğumuz Aile Danışma Merkezi sayesinde başta kadınlarımız olmak üzere aile bireyleri ile aile bütünlüğünün sağlanması amacıyla her vatandaşımıza kapımızı açıyor, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Boşanma ve geçimsizlik sorunlarını ortadan kaldırmak için bizler de elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu vesile ile her yıl 8 Mart’ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bütün kadınlarımızı kutluyor, sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür geçirmelerini diliyorum.” 

"Kadınlarımıza değer vermek geleceğe en iyi yatırımdır"
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin mesajında, “Kadınlar toplumun göstergesidir. Bir toplumun uygarlık yolunda gösterdiği gelişme, kadına verdiği değer ve ona duyduğu saygı, verilen hak ve sorumluluklarla ölçülür. Kadınlarımıza değer vermek geleceğe yapılan en iyi yatırımdır. Kadınlar bizlerin başımızın tacıdır. Ailede, ekonomide, bilimde ve istihdamda kadınlarımızın rolü her geçen gün artmakta ve aktifleşmektedir. Kadınlarımızın Kadınlar Günü’nü kutluyor, medeniyet tasavvurumuzun vazgeçilmez en önemli unsurları olacaklarına canı gönülden inanıyorum.” ifadelerinde bulundu.

"Bir toplumda kadın ne kadar güçlü olursa, o toplum bir o kadar güçlü olur"
Sağlıklı bireyler ve güçlü toplumların kadınların ellerinde şekillendiğini belirten İYİ Parti Düzce İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu’nun mesajı ise şu şekilde: “Bir toplumda kadın ne kadar güçlü olursa, o toplum bir o kadar güçlü olur. Bütün fedakarlığı ile ailenin temel taşı olan kadınlarımız, huzurlu mutlu ve geleceğinden emin fertler yetiştirmek için olağanüstü gayret göstermektedir. Dolayısıyla kadının olmadığı ya da ihmal edildiği toplumların sağlıklı olması, gelişme göstermesi mümkün değildir. Kadınlara hak ettikleri değer, yalnızca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde değil, her zaman verilmelidir. Çünkü kadınlar, toplumsal ve ekonomik yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır. Hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren kadınlarımıza başarı, mutluluk ve sağlık diliyor, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”

“Ekonomik ve sosyal kalkınmaya önemli katkılar sağlıyorlar”
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’nün mesajında “Annelik göreviyle beraber iş hayatında da önemli görevler üstlenen ve pek çok alanda dünya çapında başarılar kazanan kadınlarımız, birey olarak ekonomik ve sosyal kalkınmaya önemli katkılar sağlamaktadır. Ülkemizde de, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türk kadınına, Avrupa ülkelerinden önce seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere birçok sosyal ve siyasal haklar verilmiş, kadınlarımızın toplumsal hayata daha aktif katılımları sağlanmıştır. Birbirinden değerli birçok projeyle kadınları hayatın her alanında destekleyen Düzce Üniversitesi olarak; aile, toplum ve ülke geleceği için önemli roller üstlenen kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarız.”

"Türk toplumu yapay gerekçeleri bir yana bırakmalıdır"
Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, ülke olarak kadının insan hakları hususunda kapsayıcı bir toplumsal bilinç oluşturulmadığı sürece, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın önlenmesinde kayda değer bir ilerleme yaşanmasının mümkün görünmediğini savunarak, şöyle devam etti: "Bu aşamada kadın ve kız çocuklarına yönelik pozitif ayrımcılığın başta eğitim ve iş hayatı olmak üzere sosyal yaşamının tamamına entegre edilmesi şarttır. Tarihsel gelişimi içerisinde kadın ve erkeğin eşit olduğunu kabul eden Türk toplumu, bir an önce, töre ve sözde dini referans gösteren hurafelere dayalı yapay gerekçeleri bir yana bırakmalıdır. Bununla beraber “namus” kavramının kadın bedeninden ibaret olmadığı anlayışının toplumun her kademesine yerleştirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde kadına yönelik ayrımcılıkla mücadele uzun vadede kalıcı sonuç göstermeyecektir.

Tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Düzce Barosu adına kutlarım."

“Kadınların üretici çalışmalarına değer verilmeli”
Kadının toplumda önemli bir denge rolü üstlendiğine değinen 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yirmibeşoğlu da mesajında şu görüşlere yer verdi: “Kadın, aile ve toplum arasında bir köprü görevini görür. Kadının toplumlarda yerine getirdiği görevleri itibariyle, sosyal sistemin işleyişine katkısı büyüktür. Günümüzde, kadının çalışma yaşamındaki durumunu ve kadınlara yönelik ayrımcılığın etkilerini, ulusal ve küresel ekonomik yeniden yapılanma programlarından, küreselleşmeden ve uluslararası finans kurumlarının politikalarından bağımsız olarak değerlendirmek mümkün değildir. Kadınların, yeniden üretici çalışmalarına değer verilmeli, desteklenmeli ve bunları kolektif sorumluluk haline getirmek için sosyal yatırımlar yapılmalıdır.”



Haber: C. ÜSTÜNER