25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddeti Önleme ve Mücadele Günü, KESK ve diğer Kadın ve Emek Örgütleri basın açıklaması yaptı. SES sendikası binasında yapılan açıklamayı KESK Düzce Şubeler Platformu adına SES Düzce Temsilciliği Mali Sekreteri Meryem Sarımehmet yaptı. Kadınların sorunlarına dikkat çeken Sarımehmet, Kadın bakanlığı kurulmasını talep etti.


KADINIZ! KADIN BAKANLIĞI İSTİYORUZ!
Sarımehmet, “2011’de “Biz muhafazakâr demokrat bir partiyiz. Bizim için aile önemli” diyerek Kadından Ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı’nın isminden kadın kelimesi silindi ve bu bakanlık var olanın da gerisine düşen bir biçime Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na dönüştürüldü. Bizler biliyoruz ki kadınlar en çok eşleri, eski eşleri, babaları, ağabeyleri ve yakın akrabaları tarafından öldürülüyor. İktidar tarafından her gün yeniden üretilen bu kutsal aile miti biz kadınların hayatını tehdit etmeye devam ediyor. Biz, adında Kadın olan, kadın için ve kadın erkek eşitliğini güçlendirmek konusunda politika üretmekle görevli olan bir Bakanlığımız olsun istiyoruz. Toplumda kadınlıkların var olduğu düşüncesini dışarıda bırakmayan, kadınlardan gelen taleplerin politikasını oluşturup bunların devlet politikasına dönüşmesini sağlayacak resmi mekanizmaların oluşturulmasını talep ediyoruz.”dedi.


Sarımehmet, diğer taleplerini ise şöyle sıraladı:
-Bizi gören, bizim taleplerimizi esas alan politikalar yapılsın ve hayata geçirilsin istiyoruz.
-Toplumsal cinsiyet eşitliğine dayanan bir bütçe oluşturulmasını talep ediyoruz.
-Erkek adalet değil, gerçek adalet istiyoruz.
KESK' li kadınlar olarak emeğimiz ve bedenimiz üzerinde kurulmaya çalışılan denetimine karşı çıkmaya; örgütlenmeye, değiştirmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz.

 

Haber:S.KAŞKIR