Kısa adı MARKA olan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın koordinatörlüğünde Şubat 2014’de başlayacak olan ‘Güvenli Bir Hayat Var’ projesi hayata geçiyor…

Kocaeli, Sakarya ve Düzce illerinde uygulanacak projede 3 ilde Kadına Yönelik Şiddet ile mücadeleyi gündemine alan sivil toplum kuruluşlarının ve girişimlerin kapasitelerinin geliştirilmesi; yerel ve bölgesel işbirliğinin teşvik edilmesi ile toplumsal cinsiyet tabanlı şiddetle mücadele konusunda yürütülen hizmetlerin iyileştirilmesi ve bu yönde bilincin arttırılması hedefleniyor.

Projenin tanıtım toplantısında konuşan MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut, “Bu doğrultuda il ölçekli mevcut durum analizi, iyi örnek uygulamalarının öğrenilmesi, tecrübe paylaşım ve istişare amaçlı çalıştayların düzenlenmesi, bilgilendirme ve eğitim programlarının yürütülmesi, ‘kadın dostu kent’, medyada ‘kadın’ imgesi, kamu hizmetlerinden beklentiler gibi faaliyetler gerçekleştirilecek” dedi.

18 AY SÜRECEK

2014 Şubat ayında çalışmalarına başlayacak olan projenin bütçesi 143.826 Euro, toplam hibe tutarı ise 129.429 Euro olarak açıklandı. Proje 18 ayda tamamlanacak.

Haber: S. KAŞKIR