CHP Düzce Kadın Kolları, dün akşam tiyatro etkinliği düzenledi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle sahnelenen “Kelebek Kadınlar” adlı oyuna İl Başkanı Nurettin Türkmen, Düzce Belediye Başkan Adayı Basri Karslıoğlu ve çok sayıda partili iştirak etti.

Tüm kadınların gününü kutladığını ifade eden Karslıoğlu, daha iyi şartlarda bu anlamlı günü kutlamak istediklerini belirtti ve seçim çalışmalarına değindi.

Karslıoğlu, “Çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağız diyerek yola çıktık ve Düzce’nin büyük bir kısmını dolaştık. Olumlu tepkiler aldık. Biz ödevimizi iyi yapıyoruz artık bundan sonra takdir vatandaşımızındır.” şeklinde konuştu.

Kadınlar gününü kutlayarak söze başlayan Kadın Kolları Başkanı Müjgan Çakman, Ak Parti iktidarının kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak gördüğünü iddia etti ve kadınların hak ve özgürlükleri konusunda geri gidişinden kaygı duyduklarını vurguladı.

Çakman, “Şiddet tehlikesi altında yaşayan kadınların acilen başvuracakları bir yardım merkezi yoktur. Can güvenliği nedeniyle şehir değiştirmek istese, o zaman da barınma ve geçinme sorunları karşısına çıkmakta. Kısacası Ak Parti iktidarında en temel hak olan yaşama hakkı elinden alınan kadınlara kaderine razı olmaktan başka çare bırakılmamaktadır.” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından partililer “Kelebek Kadınlar” adlı oyunu büyük bir ilgiyle takip etti.