Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler İl Kurulu, kurulun tanıtımı amacıyla kokteyl düzenledi.

Düzce'de özel bir otelde gerçekleştirilen kokteyle, Düzce Vali Yardımcısı Ali Cergibozan, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Düzce Kadın Girişimciler İl Kurulu Başkanı Yöneticisi Yasemin Karslıoğlu,, ilçelerin TSO başkanları, Düzceli kadın girişimciler ve Yalova'dan misafir olarak katılan kadın girişimciler katıldı.


Programda konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram Düzce belediye meclisinde kadınların temsil oranının yüzde 20 olduğunu söyleyerek, ''Biz kadınlarımızdan burada önemli görevler bekliyoruz. Kendilerine önemli görevler de verilecektir. Dünyada ve ülkemizde kadınların etkinliği ve rolü giderek artıyor. bunlardan biri hiç kuşku yok ki, Kadın Girişimciler Kurulu'dur.'' şeklinde konuştu.

Türkiye'de kadın girişimci oranının Avrupa standartlarının üzerinde olduğunu belirten Düzce TSO Başkanı Metin Büyük de, Türkiye'de siyaset ve bürokrasi alanlarında kadınların katılım oranlarının düşük olduğunu söyleyerek, ''Türkiye'de milletvekili oranı yüzde 9. Ama Ülkemizde Kadın girişimciler içinde büyük şirketlerdeki kadın yönetici oranı yüzde 7'dir. Avrupa'da bu ortalama yüzde 3 civarındadır. Bu Türkiye için önemli bir rakam” dedi.

Kokteylin ev sahibi olarak konuşma yapan Kadın Girişimciler İl Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu ise, TOBB bünyesindeki Kadın Girişimciler Kurulu'nun kuruluş amacının, Kadınların ekonomik hayatta rolünü arttırmak, ülkede kadın girişimci potansiyelinin, nicelik ve nitelik bakımından geliştirmek ve girişimcilik kültürünün kadınlar arasında gelişmesine öncülük etmek olduğunu söyledi.
Röp: Yasemin Karslıoğlu – TOBB Kadın Girişimciler İl Kurulu Başkanı

Yapılan konuşmaların ardından, müzik eşliğinde kokteyl ikramı sunuldu. Düzce'nin yöresel yemek ve tatlılarından oluşan ikramın da yer aldığı kokteylde, kadınlar el emeği ve göz nuru el işlemeleri de sergilendi.