Düzce'de son olarak PTT'de çalışan taşeron işçiler maaşlarını alamamaktan yakınarak seslerini duyurmaya çalışmıştı. İşte Düzce'deki PTT çalışanları gibi kamuda çalışan taşeron işçileri sevindirecek haber Bakanı Faruk Çelik'ten geldi. Çelik kamuda sözleşmeli çalışan 150 bin kişiye müjdeyi verdi. "Sadece belediyelerdeki değil, kamudaki tüm sözleşmelileri kadroya alıyoruz. Uzun süredir bu konu üzerinde yoğun şekilde çalışıyoruz” diyen Çelik, bugün herkesin mevcut uygulamanın 21. yüzyıl Türkiye'sine yakışmadığı konusunda hem fikir olduğunun altını çizdi.
Haklar da eşitlenecek
Yeni düzenlemeyle işçi ve işveren arasındaki hakların eşitleneceğini söyleyen Çelik bu hafta içinde Bakanlar Kuruluna bilgi verileceğini bildirdi.
Çelik, “Yeni düzenlemeyle kamuda, KİT'lerdeki ve özel sektördeki uygulamalar bir arada değerlendirilecek. Özellikle taşeron çalışan tanımı netleşecek. Sonuçta asıl işveren çalışanıyla alt işveren çalışanının hakları eşitlenecek. Öncelikle taşeron işlerin neler olacağı tanımlanacak. Asıl işverenin yapması gereken işle taşeron olarak çalışanların hangi işleri yapabileceği ayrılmalı. Bu hafta içinde çalışmaları tamamlayıp, daha sonra hemen konuyla ilgili Bakanlar Kurulumuza bilgi vereceğiz.” dedi.

Haber: S. YANAR