Düzce'de sağlıkta şaşırtan gelişmeler yaşanıyor. Akçakoca Devlet Hastanesi Başhekimliği görevini yürütürken, geçtiğimiz yıl ocak ayında Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği'ne atanan Op. Dr. Hamid Özmen görevinden istifa etti. Yaklaşık 1 ay önce istifasını İl Sağlık Müdürlüğü'ne sunan Özmen, kadrosunu da eşi İç Hastalıkları Uzmanı Esma Özmen'in görev yeri olan Bolu'ya aldırdı. 



İstifa edip Bolu'ya gitti
Akçakoca Devlet Hastanesi'nde eşi ile birlikte çalışırken, 1 yıl önce farklı illere atanmaları nedeniyle Düzce – Bolu arasında mekik dokuyan Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hamid Özmen'in yıl dolmadan eş durumundan tayin talebinde bulunma zorunluluğu için istifasını sunduğu ve birkaç haftalık iznin ardından Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde görevine başladığı öğrenildi.

 

Henüz 1 yıl bile dolmadan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği'nden ayrılan Özmen'in tekrar Düzce'ye gelmek için girişimde bulunduğu ancak kararın imzadan çıkması gecikince Bolu'da kalma kararı aldığı bilgisi edinildi.


Düzce'de çalışıyor, kadro Manisa'da
Öte yandan uzun yıllardır Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimliği görevinde bulunan Dt. Savaş Akça ile ilgili de dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. 5 yıl gibi bir süredir Düzce'de başhekimlik görevini sürdürmesine karşılık Akça'nın kadrosunun Manisa'da olduğu öğrenildi. Başhekimlik gibi önemli bir görevde bulunan Akça'nın Düzce'de kadrolu değil 'Görevlendirme' ile çalışması 'Neden?' sorusunu da beraberinde getirdi.



Düzce'de çalışan ancak kadrosunu çalışmak istedikleri illerden aldırmayan idarecilerin, sözleşmeli olmaları nedeniyle 15-20 bin TL arasında maaş aldığı bilinirken, şimdi istifa ile boşalan kadroya yapılacak atama merakla bekleniyor.