Uzun süredir tartışma konusu olan ve Başkan Mehmet Keleş'in yeni Belediye Binası önündeki “Hükumet Sokağı trafiğe kapatmayı düşünüyoruz.” şeklinde yaptığı açıklamaların ardından değişik kesimler tarafından kapatılıp kapatılmayacağı konusunda açıklamaların yapıldığı sokakla ilgili son nokta dün yapılan Belediye Meclisi Ekim Ayı toplantısında koyuldu. Belediye Meclis Başkan Vekili Mehmet Özden Başkanlığındaki toplantı da toplantı öncesinde Hükumet Sokak konusu görüşüldü.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mehmet Özden, “Ben bayramdan önce bizzat Başkan Mehmet Keleş'le bu konuyu görüştüm ve Başkan bana sokaktaki çalışmaların bitmesinin ardından sokak yeniden trafiğe açılacak dedi. Yani şimdilik sokağın trafiğe kapatılması söz konusu değil. Bu zamana kadar bu konuyla ilgili değişik açıklamalar yapılmıştı. Ben Başkanla görüştüm ama yine son sözü tabi ki Başkan Mehmet Keleş söyleyecektir ama sokağın trafiğe kapatılması şimdilik söz konusu değil.” şeklinde konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından trafiğe kapanacağı düşünülen sokağın yeniden trafiğe açılacağı belirtilirken Belediye'nin de yeni binasına taşınmasıyla sakakta özellikle trafik ve park konusunda ciddi sıkıntılar yaşanacağı şimdiden kendisini gösteriyor. Sokağın ilerleyen zamanlarda trafiğe kapatılıp kapanmayacağı ise Başkan Mehmet Keleş'in konuyla ilgili yapacağı açıklamalarla netlik kazanacak.