Kafkasya'da yaşanan savaşın ardından Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını kazanmasının ardından Türkiye'deki Kafkas Dernekleri federasyonları, sevinçlerini kutlama amacını taşıyan bir gezi Kapsamında Düzce'de buluştular.

Ankara ve İstanbul'dan gelen Kafkas Dernekleri, Düzce Merkeze Bağlı Arapçiftliği köyünde bulunan Kuzey Kafkas Kültür Derneği'nin önünde bir araya geldiler. Abhazlar ve Çerkezlerden oluşan yüzlerce kişilik bir topluluk, farklı giysileri ve ellerinde Abhazya, Güney Osetya ve Adige bayrakları ile sıradışı bir görüntü oluşturdular.

Etkinliğe katılan Abhaz Parlamenter Soner Gogua, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını ilan etmesini kutladıklarını, Türkiye'nin bu iki ülkeyi tanıması için yürüttükleri diplomatik görüşmelerin sürdüğünü ifade etti.

Gezinin organizasyonunu üstlenen Kafkas Dernekleri Federasyonu Başkanı Cihan Candemir ise, daha kalabalık bir toplantı düzenlemeyi amaçladıklarını, ancak resmi izinlerde çıkan bir sorun nedeniyle yer değişikliği yapmak zorunda kaldıklarını belirterek, amaçlarının kimseye rahatsızlık vermeden sevinçlerini paylaşmak olduğunu söyledi.