Düzce İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, 2007 yılı ile 2008 yılı istatistikî bilgiler ışığında Düzce il genelinde yaşanan Asayiş ve Trafik olayları ile ilgili bilgiler verdi. Zekeriya Kahraman özellikle vatandaşlara uyarılarda bulunarak, Bankamatik önlerinde yaşanan dolandırıcılık olaylarına ve kontur dolandırıcılığı konusunda dikkatli olunmasını istedi. Asayiş oranlarında yaşanan artışın yaralamalı kazaların da bu listeye eklenmesi nedeniyle yüksek göründüğünü belirten Kahraman, 2008 yılında 400 yaralamalı trafik kazasının yaşandığını söyledi.

MOBESE bu yıl içinde yapılıyor.

Düzce İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman 2008 yılı değerlendirmesini yapmak üzere düzenlemiş olduğu basın toplantısında Mobese sisteminin ihale aşamasına geldiğini de belirtti. Zekeriya Kahraman,” Mobese ile ilgili olarak yer tespiti ve diğer işlemler tamamlanarak son noktaya gelindi. Haziran ya da Temmuz aylarında hizmete girmiş olacak. Bu proje 59 kamera sistemli bir proje. Bakanlık tarafından onaylandı. Bu yılın ilk 6 aylık döneminde devreye girmesini bekliyoruz.”ifadelerini kullandı.

Asayış olaylarında azalma

Asayiş olaylarındaki azalmanın ve 155 polis imdat telefonuna yapılan ihbarların anında değerlendirilmeye alınmasını sağlamak amacıyla mahalle polisi uygulaması sistemine geçtiklerini belirten Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman,” Düzce’yi 6 bölgeye ayırdık ve bu bölgelerden sorumlu ekipler olaylara anında müdahale edebiliyor. Bu sistem şunu gösterdi ki, 155 polis imdat telefonuna yapılan ihbarların tamamının doğru çıktığı yönündeydi. Eskiden yapılan ihbarda merkezden giden ekipler olay yerine ulaşana kadar orada olan şeyler kayboluyordu. Ekip gittiğinde ise olay yerinde kimsenin olmadığını görerek asılsız ihbar diye geri dönüyordu. Bu sistem de bunun önüne geçmiş olduk”dedi.

Toplum destekli polis uygulaması

Bakanlık talimatı gereği 74 ilde uygulamaya konulacak olan Toplum Destekli polis uygulamasıyla ilgili 13 personelin eğitimde olduğunu belirten Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, bu personelin göreve başladığında toplumla birlikte hareket ederek olayları mahallinde engelleme ve gidermenin yanında toplum ile birlikte sosyal aktivitelerde birlikte hareket etmeyi ön plana çıkarmış olacaklarını söyledi. Zekeriya Kahraman Çocuk Şube Müdürlüğünün bağımlı çocuklar ve tedaviye muhtaç çocukların da tedavilerini üstlendiğini belirterek, “Bu güne kadar 3 çocuğun tedavisi yaptırıldı.”şeklinde konuştu.

Düzce’de 2008 yılı içerisinde 2 milyon 771 bin 790 TL. Trafik cezasının kesildiği de öğrenildi.