"Düzce daha hareketli bir konuma sahip."

Yaklaşık bir buçuk aydır Düzce İl Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan Zekeriya Kahraman, ziyaretlerine Basın Birliği'yle devam etti. Düzce Basın Birliği Başkanı Tuncay Türkgülü'nü makamında ziyaret eden Kahraman, ziyareti sırasında Düzce'deki asayiş konularını da değerlendirdi. Kahraman, Düzce'den önce görev yaptığı Karabük ile Düzce'yi kıyaslayarak “Düzce asayiş açısından Karabük'ten daha hareketli bir konuma sahip. Çünkü merkezinden 3 ana yol geçiyor. Bu nedenle Düzce'de emniyet açısından hareketli bir süreç yaşanıyor. Bu konuda Emniyet teşkilatı olarak üzerimize düşen görevi yaptığımıza inanıyorum. Emniyet binaları olarakta Düzce'de oturmuş bir yapı var. Müdürlüğümüz güzel bir konuma ve yapıya sahip. Sadece Düzce'deki Polis Evi'nde biraz sıkıntılar yaşanıyor. Ama genel olarak Düzce'de asayiş oturmuş bir yapıya sahip diyebiliriz.”şeklinde konuştu.

"Valimizin de katkılarıyla böyle bir çalışmaya başladık."

Geçtiğimiz günlerde emniyet açısından Düzce'nin 6 bölgeye bölünmesi çalışmasının nasıl gittiğini de sorduğumuz Kahraman, “Valimizin de katkılarıyla böyle bir çalışmaya başladık. Şu an bu bölgelerde çalışmalar iyi gidiyor. İlerleyen zamanlarda bir aksilik çıkar ya da uygulamada bir sorun yaşanırsa yapılan uygulamaya son verebiliriz. Şimdilik böyle bir durum söz konusu değil. Yapılan uygulamalara halkımızı da katmak istedik ve halkımızla birlikte güzel çalışmalar içerisindeyiz. İlerleyen günlerde çok daha iyi olacağına inanıyorum.” dedi.

"Sorunun ana nedenini araştıracağız."

TEM Otoyolu Bolu Tüneli'nde yaşanan kazalara da dikkat çekerek sürücülere uyarılarda bulunan Kahraman, “Özellikle geçtiğimiz bayramda bu yolda önemli kazalar meydana geldi. Kazaların bir çoğuda arkadan çarpma şeklinde oldu. Burada sürücülerin biraz daha dikkatli olması gerekiyor. Özellikle hız limitleri ve emniyet kemeri konusu çok önemli bir yere sahip. Artık araçların arka koltuklarında bile emniyet kemeri mevcut. Ama sürücülerimiz bu konuya fazla aldırmıyor ve araçlarına bindiklerinde kemerlerini takmıyorlar. Vatandaşlardan buna biraz daha dikkat etmelerini istiyoruz. Yaşanan kazaların ana nedeni de yapacağımız denetimler sonrasında belli olacak ve sorunu tespit edebilirsek gerekli çalışmalara da başlanacak.” ifadelerine yer verdi.