18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü, Düzce’de düzenlenen çeşitli törenlerle kutlandı. İlk tören Şehitlikteydi…


Sabah saat 09.00’da resmi ve özel kuruluş, kurum temsilcilerinin yerlerini almasıyla başlayan tören, Şehitlikte bulunan Atatürk Anıtı’na Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları çelenk koydu.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından saygı atışı yapıldı. Garnizon Komutanlığı’nca seçilen Binbaşı Bahadır Önsöz, günün anlam ve önemini içeren konuşmayı yaptı.


Ardından Vali Ali Fidan Şehitlik Defterini imzalayarak yazdığı mesajını okudu: “ Aziz şehitlerimiz bugün üzerinde yaşadığımız bu mukaddes vatanı bizlere emanet eden, ülkemizin bekası ve bağımsızlığı, milletimizin birliği ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden siz kahraman vatan evlatlarına duyduğumuz şükran ve minnetin duygularını ifade etmek için huzurunuzdayız. Bugün şanlı tarihimize altın harflerle nakşedilen Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Çanakkale aziz milletimizin hür ve bağımsız yaşama azminin, sarsılmaz imanının eşsiz vatan sevgisinin timsalidir. Çanakkale yeniden dirilişin ve kurtuluşun sembolüdür. Yeni Türk devletinin Türkiye cumhuriyetinin kuruluna uzanan meşakkatli yolu anlatan ışıktır. Siz aziz şehitlerden aldığımız ilhamla aynı şuur ve imanla kutsal emanetinizi daha yükseklere taşıma azim ve kararlılığındayız. Biz millet olarak yüksek değerlerimizi canlı tutmaya ve yüceltmeye devam edeceğiz. Millet ve vatan uğrunda canlarını feda eden siz aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhlarınız şad olsun.”

İl Müftüsü Selami Emen tarafından şehitlerimiz için dualar okundu. Daha sonra Şehit Kabirlerini ziyaret eden Vali Fidan ve beraberindeki heyet kabirlerine karanfil bıraktı.


Tören, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans salonunda devam etti. Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile Gençlik Merkezi tarafından hazırlanan “ Burası kutsal topraklar 1915 Çanakkale” Tiyatro gösterisi sunuldu.

Program Osman Kuyumcu Anadolu İmam Hatip Lisesi edebiyat öğretmeni Osman Çil, Neden Çanakkale adlı yazısını okumasıyla başladı. Şehitlerimiz için Kur-an’-ı Kerim Tilavetiyle devam eden programdan Öğrencilerin tiyatro gösteri de  ilgiyle takip edildi.

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıl dönümü kapsamında Merkez Büyük cami de Cuma Namazı öncesi Mevlit programı, yine Düzce Belediyesi tarafından “Çanakkale Tarihi” Konulu panel düzenlendi.

Haber;S.KAŞKIR