Düzce Üniversitesi’nin, kalıcı konutlarda bulunan işyerlerini tahsis talebinin İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısında gündeme gelmesi üzerine kalıcı konutlardaki işyerlerine ayıracak bir liraları dahi olmadığını belirten Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun açıklamasına cevap veren AK Pati Düzce Milletvekili Fevai Arslan bu konuda Valiliğin ve İl Özel İdaresi’nin üzerine düşeni yaptığını belirtti.


“Fevai Arslan rektörlüğün yaptığı basın açıklamasına karşılık şunları söyledi. “10 yıldan beri kalıcı işyerlerin ne olacak diye konuşuyorduk. Biz bir kanun teklifi verdik. Başbakanımızın talimatıyla kalıcı işyerlerine ayrı bir kanun çıkarttık ki çözülsün. Biz bu kanunu yaptıktan sonra çözüldü. Hemen hemen %95 işyeri il özel idaresi bünyesine verildi. İl özel idaresi kurumları çağırdı, yer ihtiyacınız var mı? diye toplantı yaptı. Bölüştürülme yapıldı. Bu sırada rektörlük dedi ki bize yüksekokul, üniversite yeri lazım, 1-2 blok gibi bir isteği oldu. Buralarda hak sahipleri vardı, İl Özel İdare buraları hemen hemen temizledi. Üniversiteye verilecek yer belirlendi, 3-5 tane işyeri de becayiş yoluyla çözülmek üzere. Bundan birkaç ay önce de İl Özel İdaresi burayı bize vermiyor diye karşılıklı bir söylem gelişmişti. Ben inanıyorum ki sn. Valimiz gerekeni yapmıştır. Tahsis için üniversitemize teklif verildiğini ben biliyorum, ama eğer tahsis edildikten sonra bizim buraya harcayacak paramız yok deyip buranın tahsisinin kabul edilmeme gibi bir durumu varsa o üniversitemizin sorumluluğundadır. Bu konuda üniversitemiz ve sn. Valimiz gerekeni yapmıştır. Tahsis yapıldığı halde üniversitemiz bizim buraya harcayacak paramız yok diyorsa o kendi bilecekleri iştir.”

Ayıca Milletvekili Fevai Arslan Mescid-i Aksaya yapılan hain saldırıları kınadı.

Arslan şöyle konuştu; “Mescid-i Aksa’ya yapılan bu vahşice saldırıyı, o polislerin içerideki hareketlerini, Müslümanların kutsal saydığı mescide böyle bir tecavüzün yapılmasını kınıyor, lanetliyoruz. İnşallah bu olayları daha da kötüye götürmezler.” dedi