Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Resmi Gazetede yayınlanan ve kalıcı işyerlerinin belediyeye devrini öngören Bakanlar Kurulu kararı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Depremlerde  işyerleri yıkılan vatandaşlar için yapılan ve büyük bölümü boş kalan işyerlerinin bazı bölümlerini bir araya toplayarak üniversite ve kamu binası olarak tahsis edildiğini söyleyen Keleş, kalanların belediyeye devri için Bayındırlık Bakanlığı’na müracaat ettiklerini söyledi.

 

Yenikent’te bulunan ve kendilerine tahsis edilen işyerlerinin burada yaşayan vatandaşlara daha etkin hizmet götürülmesi için kullanılacağını dile getiren Başkan Keleş, devri gerçekleştirilen işyerlerinde zabıta, itfaiye ve tahsilat büroları açacaklarını ifade etti..

Belediyenin şehirdeki en büyük kamu kurumlarından biri olduğunu, bir yeri aldığında çevresinin canlanmasına neden olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Keleş, boş alanlarda belediye faaliyetleri gerçekleştiğinde çevresindeki boş işyerlerinin de dolacağını, bunun örneğinin de Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan şu andaki belediye hizmet binasının belediye geldikten sonra canlanması olduğunu sözlerine ekledi.