Düzce Üniversitesi'nin Sosyal Bilimler Yüksek Okulu 'na tahsis için girişimde bulunduğu Kalıcı Konutlar'da bulunan 272 işyeriyle ilgili süreç yine "söz düellosu"na döndü.

 



İl Genel Meclisi'nin kalıcı işyerlerinde bulunan özel şahıslara ait 9 işyerinden 8'inin üniversiteye takas yoluyla devir işlemlerini tamamladığı şu günlerde Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nun basın toplantısında sarfettiği "Buralar için harcayacak bir liramız yok." sözü İGM'de tepkiye yol açtı.



Anlamakta zorlanıyorum



İGM Başkanı Şinasi Akbulut, rektörün sarfettiği 'Harcayacak bir liramız yok' sözünü duyduğunda büyük "şok yaşadığını belirtti. Akbulut, "Tüm resmi yazışmalar bizde mevcut. İsteyen ve talipte bulunan rektörlük. Sonra 'vazgeçiyoruz' diyen rektörlük. İnanın anlamakta zorlanıyorum. Sayın rektör nasıl olur, niçin olur izah etmeli." diyerek Rektör Şerifoğlu'nu açıklama yapmaya davet etti.



'İhmalkarlık' ve 'işbilmemezlik'


Rektörlüğün 31 Aralık 2013'te bu yerlerin 25 yıllığına tahsisi için talepte bulunduğunu altı ay sonra da "ayrıntılı bilgi " için yazılı talebi olduğunu hatırlatan İGM Başkanı Akbulut, rektörün kaynak olmayışını gerekçe göstermesini "Anlamsız, gereksiz, lüzumsuz sözler" olarak niteledi. Şahıslardan ve belediyeden takas yöntemiyle diyalogla alınmaya çalışılan işyerlerini üniversiteye kazandırmak için çaba sarfedildiğinin altını çizen Akbulut, rektörün sarfettiği sözleri "ihmalkarlık“ ve “işbilmemezlik" olarak yorumladı.

 

HABER:E. TAYHAN