12 Kasım Düzce depreminin 10. yıl dönümünde valilik, belediye ve sivil savunma müdürlüğü ile arama kurtarma ekipleri tarafından düzenlenen tatbikatın ardından 20 gün geçmesine rağmen tatbikat alanında enkazlar duruyor.
Yapılan tatbikatlarda atılan manşetler “gerçeğini aratmadı” şeklinde olur.
Bu tatbikatta gerçeğini aratmadı.
Nedeni ise 1999 yılında meydana gelen iki büyük depremin ardından geçen 10 yıla rağmen Düzce’de halen sokak aralarında çok sayıda enkaz yığını durmakta birde Aralık sonunda onarım için verilen süreleri bitecek olan ayakta duran ve onarılmaya bekleyen enkazları göz önüne aldığımızda Düzce’nin dört bir yanı enkaz yığınlarıyla dolu diyebiliriz.
Bu enkazlar yetmiyormuş gibi tatbikattan kalan enkazlar yarısı yanmış maket ev hastane yolundaki tatbikat alanında insanlara o korkunç günleri hatırlatmaya devam ediyor.
Yaptığımız her işi yarım bırakmaya bayılıyoruz ne güzel tatbikat yapıldı görevliler atılımcılardan alkışlarını aldılar ancak gelirken beraberlerinde getirdikleri geride bırakıp gittiler ve bir daha tatbikat anını hatırlamadılar bu ne ilk ne de son olacak Düzceli alıştı bu tür manzaralara..