Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı mütevelli heyet toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası salonunda gerçekleşti. Düzce Milletvekili Celal Erbay, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu,
tüm ilçe ve belde Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluş başkanları, ve mütevelli heyet üyelerinin katıldığı toplantıda yeni yönetim kurulu seçimleride yapıldı.
Divan Başkanlığını Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet K1ooperatifi Başkanı Ertan Taşlı'nın yaptığı Kongre'de mevcut yönetim kurulunun faliyet raporu gelir gider hesap raporları ve blanço oy çokluğu ile kabul edildi.
Zaman zaman tartışmaların yaşandığı kongrede seçimlere geçilirken Divan başkanlığına iki ayrı önerge verildi. Önergelerin birinde seçimin çarşaf listeyle yapılması diğerinde ise listeyle yapılması teklif edildi ve yapılan oylama sonucnda oy çokluğu ile seçimin liste şekilinde yapılması kararı alındı. Oy kullanma işlemi sonunda Metin Büyük, Mustafa Kayıkçı, Ali Dilber, Fethi Görür, İbrahim Gösterişli, Önder Tonyalı, Veysel Çakar, Murat Özsoy, İbrahim Sancaklı, Mustafa Girgin, Ulviye Dikmen ve Yusuf Ercan yönetim kurulu asil üyeliklerine seçildiler. Yönetim kurulu yedek listesinde ise Faruk Darıyerli, Orhan Kaya, Okan Eren Kuru, Ramazan Öztürk ve Selahattin Kudu yer aldı. Bilindiği gibi 12 kişilik yönetim kurulunun dışında ilin Valisi, Belediye Başkanı ve Üniversite Rektörü Kalkına ve Tanıtma Vakfı'nın doğal üyeleri oluyorlar.
Seçimler sonunda bir konuşma yapan Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu toplantıya katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dilemgetrerek "Burada tartışmak yerine keşke daha önceden Üniversite'de, Hastahanemizde veya Üniversite'nin 6 aylık sunumlarında bu kişileri görebilseydim, bizlere gelip Üniversite'nin bir ihtiyacı varmı diye sorsalardı." diyerek bu tartışmalarında hayırlı olacağına inanıyorum dedi.
Eski yönetim kurulunun Üniversiteye yaptığı hizmetler için teşekkür eden Şerifoğlu yeni yönetimede başarılar diledi.
Düzce Milletvekili Celal Erbay yaptığı konuşmasında "bizler Vakıf medeniyetini Dünya'ya arzeden medeniyetin evlatlarıyız. Düzce'nin ve Üniversite'nin geleceğini daha aydınlık görüyoruz. Ben iki Milletvekili arkadaşım ve kendim adına buradayım ve üç Milletvekili adına Vakfın eski yönetimine teşekkür ediyorum. Yeni yönetimede Üniversite'nin gelişmesi içi yapacağı çalışmalarda başarılar dilerim" dedi.
Kalkınma ve Tanıtma Vakı eski Başkanı Önder Tonyalı seçim sonrasında yaptığı teşekkür konuşmasında çok güzel bir kongre oldu. Yapılan konuşmalarda bizim göremediklerimiz dile getirildi. Gayet demokratik bir ortamda tartışmalar yapıldı ve fikirler ortaya atıldı. Ben teşekkür ediyorum. Dilerim bundan sonraki seçimlerde 3'er 4'er listelerin yarıştığı seçimler yapılır ve Vakfın mütevelli heyetinin binlere ulaştığı kongreler yapılır dedi.