İş adamlarının örgütlenmesinde en büyük görev düşen sivil toplum örgütlerinden biri olan Ticaret ve Sanayi Odası, kurulduğu günden bugüne kadar Düzce Sanayiinin verimli şekilde çalışabilmesi ve gelişmesi yolunda üzerine düşen tüm görevleri yerine getirdi mi? Kalkınma bakımından Ticaret ve Sanayi Odaları illerin beyni olarak tanımlanırken, Düzce’deki işadamları ve sanayicilerin en büyük temsilcisi olan Düzce TSO’nun kalkınmada payı var mı? Bir süredir Öncü Tv internet sitesinde yayınlanan ankete katılanlara göre TSO’nun Düzce’nin kalkınmasında payı yok. Anketteki, Ticaret ve Sanayi Odası'nın Düzce'nin kalkınmasında rolü var mı? Sorusuna katılanlardan yüzde 67’si Hayır cevabını verdi. Katılımcıların yüzde 32’si ise TSO’nun Düzce’nin kalkınmasında payı olduğu görüşünde.
Ankete katılanlar, 5084 sayılı teşvik yasası ile ciddi bir sanayi hamlesi içine giren ve sanayi üretimi konusunda Türkiye’nin sayılı şehirlerinden biri konumuna gelen Düzce’de TSO, şehrin kalkınması için belirli zamanlarda yurt dışı gezileri düzenledi, fuarlara katıldı, AR-GE çalışması yaptı. Ancak bunların Düzce için gerektiği gibi sunulamaması, Ticaret ve Sanayi Odası hakkında eleştirilerin ortaya çıkmasına neden oldu.
16 Mart 2013 tarihinde yapılacak olan TSO seçimlerinde listelerin yine yıllardır odada görev yapan isimler tarafından oluşturulması , “ Yıllardır aynı görevdeler bugüne kadar Düzce’ye ne faydaları oldu” şeklinde eleştiri ile karşılanırken, önümüzdeki seçimde Düzce’nin vizyonunu yükseltecek isimlerin göreve gelmesi isteniyor. 

Haber: H. İŞCAN