Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Durak Jandarma Karakolu'nun olduğu bölgeye PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı, tüm ülkeyi derin bir üzüntüye boğdu. 10 askerin şehit düştüğü ve 8 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırı sonrası bir kez daha teröre ve PKK'ya lanet yağdırıldı. Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, yaptığı yazılı açıklamada, “Türk milleti olarak 2. Kurtuluş Savaşı’mızı veriyoruz” ifadesini kullandı.

Türk milleti olarak 2. Kurtuluş Savaşı’mızı veriyoruz”

PKK’lı teröristlerce düzenlenen hain saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Sönmez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz, ülkemizi ve milletimizi hedef alan ABD’nin FETÖ darbe girişimi ezilince yine ABD’nin piyonu ve FETÖ Terör Örgütü'nün ortağı PKK azgınlaşarak kalleşçe saldırılarını sürdürmektedir. Hükümetin Rusya ve bölge ülkeleriyle yeniden işbirliği yapması ve Suriye’nin kuzeyinde sınırlarımız boyunca sözüm ona bir Kürt-İsrail koridoru açma girişimini askeri müdahale ile engellememiz bu saldırıların önemli sebebidir. Biz millet olarak ABD nin vatanımızı ve milletimizi bölme dağıtma girişimlerine karşı tıpkı Çanakkale de, Kurtuluş Savaşı'mızda ve 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde olduğu gibi topyekün birleşerek mücadele etmeye devam edeceğiz”.

İktidar söylemlerine dikkat etmeli”

Sönmez son olarak iktidarın milleti bölmeye çalışan söylemlerden kaçınması gerektiğini vurgulayarak şöyle devam etti: “Millet olarak bütün bu saldırıları alt ederek ülkemizi huzura kavuşturacak irade ve birikimimiz vardır. Bunu geçmiş tarihte yedi düvele karşı başardık yine başaracağız. Silahlı kuvvetlerimize, milletimize başsağlığı dilerken, şehit evlatlarımızın ve yurttaşlarımızın acısını yüreğimize gömerek teröre ve her türlü hain saldırılara karşı birlik içinde mücadele edeceğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz”.