Düzce Anıtpark'ta düzenlenen AK Parti mitinginde, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptığı sırada kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 69 yaşındaki Nazım Özcan, Düzce Merkez Büyük Cami'nde ikindi namazının sonra kılınan cenaze namazının ardından Düzce Şehir Mezarlığı'na defnedildi.

Özcan'ın cenaze namazına Vali Bülent Kılınç, AK Parti Düzce Milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu ve Prof. Dr. Celal Erbay, AK Parti il Başkanı Fevai Aslan, Düzce Belediye Başkan Adayı İsmail Bayram, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Erdem ve Belediye Başkan adayı Selahattin Aydın, CHP Belediye Başkan adayı Evren Kuşçuoğlu ile aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazını İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar kıldırdı.

Düzce AK Parti Mitingi'nde, Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı sırada, 69 yaşındaki Nazım Özcan, geçmiş yıllara ait bir gazete kupürünü korumalar aracılılığı ile Başbakan'a ulaştırmak istediği sırada fenalaşmış ve Başbakan'ın da müdahalesiyle 112 acil servis ambulansıyla Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Özcan, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kalp krizi sonucu öldüğü öğrenilen Özcan'ı programını değiştirerek hastanede ziyaret eden Başbakan Erdoğan yakınlarına baş sağlığı diledikten sonra Düzce'den ayrılmıştı. Özcan'ın, Erdoğan'a verdiği gazete kupürünün hangi habere ait olduğu ve tarihi ise bilinmiyor. Özcan ayrıca Düzce Devlet Su İşleri İl Müdürü Beşir Özcan'ın da abisiydi.