Kalıcı iş yerlerinden Devlet Vatandaş işbirliği ile 50 yatak kapasiteli bir Huzurevine dönüştürülen Düzce Valiliği Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Hilmi Çilingir Huzurevi 5 yıldızlı otel konforunda ilk misafirlerini ağırlamaya başladı. Atıl durumda bulunan Kalıcı iş yeri Valiliğin Girişimleri sonucu Bayındırlık Bakanlığından devir alındıktan sonra Hayırsever işadamı Rahmetli Hilmi Çilingir’in varisleri ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenerek hizmete sunuldu.

İlk etapta 6 kişinin kaldığı Huzurevinde bütün odalar 5 yıldızlı otel konforuyla göze çarparken, 7 personel ile hizmet vermeye başladı. Diyetisyen kontrolünde yapılan yemekler huzurevinde kalanların sayısının azlığı nedeniyle şimdilik dışarıdan karşılanırken, sayının artması ile birlikte yemekler, Huzurevinin mutfağında pişirilecek.

Çevre düzenlemesinin yapılmasının ardından, Bakan Nimet Çubukcu’nun programının müsait olduğu bir dönemde resmi açılışının yapılacağı düşünülen Hilmi Çilingir Huzurevi, ziyaretçileri adeta büyülüyor.