DIT Pratik Kampüs Kart ile ilgili olarak 12.07.2010 tarihinde Düzce’de o dönemde şubesi bulunan tüm bankaların (19 adet banka şubesi) Düzce Merkez şubelerine “Üniversitenin merkez yerleşkesi ve bağlı yerleşkelerinde kampüs kart sistemi kullanılması planlandığı, sistemin donanım, yazılım temini ve diğer işlemlerin bir banka aracılığı ile yapılması düşünüldüğü” bildirildiği ve gerekli teknik şartlar açıklanarak tüm bankalardan teklifler istendiği hatırlatıldı.


20.07.2010 tarihinde Türkiye Halk Bankası A.Ş., Aktif Yatırım Bankası A.Ş., T. İş Bankası A.Ş., Asya Katılım Bankası A.Ş. ve Akbank tarafından Düzce Üniversitesine verilen teklifler değerlendiren Düzce Üniversitesi; yazılım, donanım, kurulum ve kart ücreti olmaksızın, ücretsiz olarak sistemi kurmayı taahhüt eden tek banka ile kamu yararı gözetilerek 5 yıl süreli protokol imzaladıklarını açıkladı.
Düzce Üniversitesi tarafından imzalanan protokollerde 11.09.2013 tarihinde yayımlanan Kamu Haznedarlığı Genel Tebliğinde kapsamındaki kurumların mali kaynaklarının Kamu Sermayeli Bankalarda değerlendirilmesine ilişkin hükümlere ek olarak 7. maddesinin 3. fıkrasının “Tebliğ yürürlük tarihinden önce yapılmış olan protokoller süresinin bitimine kadar uygulanmaya devam eder” hükmünün geçerli olduğu bildirildi.

 

Haner: S. Kaşkır