Kalkınma Ajansı Sürekli Eğitim Merkezi (KASEM) faaliyeti kapsamında Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden Kalkınma Ajansı tarafından seçilecek olan kamu kurumları ve yerel yönetimlerde ISO 9001. 2008 Kalite Yönetim Sistem Standardı'nın sağlanabilmesi için "Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi"ne başlandığı bildirildi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan, yaptığı yazılı açıklamada, proje kapsamında başvuru koşullarını sağlayan kurumlara kalkınma ajansı tarafından ISO 9001: 2008 rehberliği ve ilk yıla mahsus kalite belgelendirmesi hizmetinin ücretsiz sağlanacağını belirtti.

Ayan, bu amaçla, Doğu Marmara bölgesinde bulunan belediyeler, il özel idareleri, kaymakamlıklar ve defterdarlıkların kalite rehberliği ve belgelendirmeye olan taleplerinin alınmasına başlandığını ifade etti.

Ayan, şunları kaydetti:

"Projede yer almak isteyen kurumların www. marka. org. tr/kaliteinternet sitesinde yer alan ön talep formunu doldurarak süresi içerisinde kalkınma ajansına başvurmaları gerekir.

KOBİ'ler için Mali destekler kapsamında verilen kalite desteklerinin yerel kalkınmanın sürükleyici paydaşları olan kaymakamlıklar, belediyeler, il özel idareleri ve defterdarlıkların ISO 9001: 2008 kalite belgesi hizmeti vermelerinin sağlanması bu proje uygulanıyor. İlgili kurum ve kuruluşların başvurularını bekliyoruz. "

Haber; H. İŞCAN