istihdamına ilişkin etkinlik ve kura töreni gerçekleştirildi. Programa, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema RAMAZANOĞLU, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman SOYLU ve İçişleri Bakanı Sayın Efkan ALA katıldı.
Törende konuşan Başbakan Davutoğlu, şehitliğin yeri ve öneminin çok özel ve en kutsi his olduğunu kaydetti.  Vatanı, milleti, değerleri, milletinin güvenliği için hayatını vermenin, fedakarlığın ve kahramanlığın en büyüğü olduğuna işaret eden Davutoğlu, "Tüm aziz şehitlerimizin ruhlarını minnetle yad ediyorum. Hepsinin mekanı cennet olsun ki bunda hiç şüphe yok" ifadesini kullandı.
Hayatını kaybeden gazilere Allah'tan rahmet, yaşayanlara da uzun ömür dileklerini ileten Davutoğlu, "Ülkemiz adına yoğun bir gündemin ortasında parantez açarak son derece sevindirici ve hayırlı bir çalışma için bir araya geldik" dedi.
Şehit yakınları gaziler için yapılan iş kurası listesi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamalarının ardından, yetkililerce okundu.
Programa ilimizden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Zeki YILDIRIM ile birlikte şehidimiz Cihan AKSARI'nın ailesi katıldılar. Yapılan atamalarda ilimizden Mehmet Sıddık Atay Düzce Üniversitesi’ne, Ayşe Aydın Düzce Üniversitesi’ne, Celalettin Aksarı Adalet Bakanlığı'na, Mustafa Tiryaki Adalet Bakanlığı'na, Hacer Markuş Milli Piyango İdaresi’ne, Hakan Cömert Düzce Üniversitesi’ne, Uğur Korkmaz Düzce Üniversitesi’ne, Ahmet Şengül Düzce Üniversitesi’ne  atandı. 

Haber;S.KAŞKIR