Yıllardır yapılmayı bekleyen ve geçen zamanın ardından bu yıl hizmete açılan Düzce Yenikent arasındaki bağlantı yolu, kamulaştırma sorunu nedeniyle bitirilememişti. Yolun Yenikent'e giriş bölümü olan TOKİ konutlarının bulunduğu alan, yaşanan kamulaştırma sorunu nedeniyle bir türlü trafiğe açılamadı. Sorunun çözümü için girişimler devam ederken Vali Bülent Kılınç, sorunun çözümü için girişimlerde bulunuyor.

İki gün önce yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında bu konuda ele alındı. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini belirten Vali Bülent Kılınç, kamulaştırma sorunu hakkında yetkililerden de bilgi aldı. Yaşanan kamulaştırma sorunu nedeniyle yol tam olarak hizmet veremezken sorunun kısa süre içerisinde çözülerek yolun tam anlamıyla trafiğe açılacağı öğrenildi. Bu konuda tam olarak bir tarih verilmezken özellikle bu yıl içerisinde sorunun tam olarak çözülmesi bekleniyor.

Çalışmalar bitene kadar TOKİ konutları önündeki yolda düzenleme çalışması yapılarak bu yolla birleştirilmesi de konuşulan konular arasında yer alıyor. Ekipler ise yoldaki düzenleme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.