Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in ödül haberinin yayınlanmasının ardından kamuoyunca derginin hangi kriterlere göre “en iyi” seçtiği merak konusu oldu. 

Seçim dönemi tesadüf mü?

Ödülün kendine ekonomik kaynak arayan gazete, dergi veya dernekler tarafından “parayı bastır, ödülü al” şeklinde mi olduğu kamuoyunda tartışma konusu başlattı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş daha önceki döneminde de yine bir yerel yönetimler dergisi tarafından ödüle layık görülmüştü. Ardından yerine başkan seçilen İsmail Bayram da yine en iyi yönetici seçilen bir ödül almıştı. Geçmiş dönemlerde Ödül kervanından ilçe belediye başkanları da geçmişti. Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Özel Bir Şirket Tarafından Yapılan Anket Sonrasında yine bir dergi tarafından Yılın Belediye Başkanı seçilmiş, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de “Akçakoca Sahil Bandı Projesi”  Yılın Yerel Yöneticileri yarışmasında “Turizm “ dalında ödül almaya hak kazanmıştı.  Bu tür ödüllerin seçim dönemlerine yakın verilmesi tesadüf mü sorusunu gündeme getiriyor. 

kriter para mı?

Şaşalı törenlerinden önce adı sanı duyulmayan gazete, dergi veya derneklerin ödüle layık gördükleri kişiler hakkında bir anket yada yarışma duyurusu olmadığı, arka planın ne olduğu bilinmeyen ödül törenleri sadece allanıp-pullanıp kamuoyu ile paylaşılan haberleri ile gündeme geliyor. Şimdi Belediye Başkanları için referans olan bu ödüllerin arka planında rant mı para mı var? Sorusu soruluyor. 

Haber;S.KAŞKIR