Türkiye Kamu-Sen Düzce İl Başkanı Osman Çakmak, Kredi Yurtlar Kurumu ve İl Özel İdaresine torpilli memur alımı yapıldığını iddia etti.  Basın toplantısı düzenleyen Çakmak, daha önceki İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne müdür atamalarının  siyasi kayırmanın olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti:

 “Bu günlerde Kredi Yurtlar Kurumu’nun Düzce’deki Yurtlarına ilgili ilgisiz kişiler tam bir kayırma anlayışı ile müdür olarak atanmaktadır. Tüm bu atamalar yetmiyormuş gibi İl Özel İdaresinde tam bir skandala imza atılmıştır. İhtiyaç olup olmamasına bakılmaksızın 2’si inşaat mühendisi, 3’ü inşaat teknikeri, 1’i jeofizik mühendisi, 2’si makine mühendisi, 2’si makine teknikeri 1’i gıda mühendisi, 1’i grafiker, 1’i ekonomist ve 1’i mimar olmak üzere 14 teknik kadroya duyuruya çıkılmadan tamamen siyasi referanslarla atama yapılmıştır. Tüm kamuoyunun dikkatini çekmek isteriz ki bu atamalar açıktan memur kadrosuna yapılan atamalardır.”

Çakmak sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin evlatları üniversite bitirdikten sonra memur olarak atanabilmek için yıllarca KPSS kapılarında sürünürken maalesef ilimizde kimi siyasilerin yakınları sınavsız, bir günde memur yapılmaktadır. Daha acı olan ise ilimize hizmet getirilmesi ve bu hizmetin adil ve başarılı bir şekilde dağıtılması için seçilen il genel meclisi üyeleri bu kadroların ihdas edilmesi için oy kullanmışlardır.”

Çakmak yetkililere ve bu skandaldan sorumlu olduğu iddia edilen siyasilere şu soruları yönetti:

“Halkımız İl Genel Meclisi Üyelerini kimi siyasilerin yakınlarını torpilli memur yapsınlar diye mi seçmiştir? İl Özel İdaresinde  atama yapılan teknik kadrolar bir iş yığılmasına, ihtiyaca binaen mi,  yoksa bazı siyasileri memnun etmek için mi yapılmıştır? Bir günde, sınavsız memur yapılan kişiler Düzce’de herkes tarafından tanınan hangi siyasilerin birinci derece yakınıdır? Ülkemiz bir savaşta ve devlet kadroları bir ganimet değilse bu soruların cevaplarını yüce dinimizden, vicdandan, iz’andan ve adalet duygusundan nasibini almış tüm Düzceliler beklemektedir.”