Kalıcı Konutlar'dan Düzce istikametine yada tam tersi istikamete giderken azami hızın 70 kilometre olduğunu ifade eden trafik levhaları konulmuştu. Yaz aylarındada bu yolda yapılan radar uygulamaları ile hız sınırlandırılmak istendi. 26 Şubat sabahı ise yolu kullananların dikkatini radar 70 kilometrelik azami hız tabelasının altına konulan yepyeni bir tabela dikkatlerini çekti. Tabelada sadece otomobiller için ibaresi yer alıyordu. Karayollarında hız yapabilecek araç olarak motorsikletten TIR’a kadar bir çok araç bulunuyor. Hatta özel araç olarak kullanılsa bile ruhsatında kamyonet yazan hafif ticari araçlar bile yol alıyor.
Yeni asılan tabelanın anlamını çözmek için trafik işaretlerinin ne anlama geldiğini anlatan internet sayfasına girdik. Böyle tabela göremedik.Ya yeni bir uygulama kimilerine yasak, kimilerine bas gaza olarak ifade ediliyor.
Ancak yeni tabelaya göre otomobil kullananlar siz siz olun 70 kilometre sürati kalıcı konutlar yolunda geçmeyin, otomobil kullananların dışındakiler mi ? tabelayı nasıl yorumlarsanız ona göre yolda gidin....