Düzce’de sahibi tarafından gezdirilen pitbull cinsi köpek, yol üzerinde karşılaştığı sokak köpeğine saldırdı.

PİTBULL SOKAK KÖPEĞİNE SALDIRDI
Olay, Nusrettin Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde yaşandı. Pitbull cinsi köpeğiyle yürüyen bir şahsın karşısına sokak köpeği çıktı. Öncü Haber Whatsapp İhbar Hattı’na ulaşan görüntülerde kan dondurucu görüntüde sahibinin ‘Mermi’ adını verdiği Pitbull cinsi köpek, sokak köpeğini başından yakaladı.

Pitbullun sahibi, sokak köpeğini kendi köpeğinin başına vurarak kurtarmak için uğraştı ancak ne sokak köpeği kaçabildi ne de pitbull sahibi köpeğinin bu vahşetine son verebildi. Çevredeki vatandaşlar ise korku ile yaşananları izledi.

Yaşanan vahşete son vermek isteyen sokak sakinleri ve esnaf eline ne geçirdiyse pitbull köpeğine müdahale etmeye çalıştı. Vatandaşlar duba, fırça sapı ve su dökerek sokak köpeğinin yaşadığı acıya son vermek istedi.

Yaklaşık üç dakika süren videoda sokak köpeği soğutucu gaz yardımıyla pitbullun çenesinden zor olsa kurtarıldı. Kanlar içerisinde kalan sokak köpeği bölgeden uzaklaştı.
Pitbull köpeğinin sahibi saldırının ardından sokak sakinlerini tehdit ettiği videoda vatandaşların üzerine yürümesi üzerine kaçarak uzaklaştı.

PİTBULL BESLEMEK YASAK
Türkiye genelinde 2004 yılında alınan kararla, vahşi ve saldırgan oluşu nedeniyle yetiştirilmesi, bakılması ve gezdirilmesi yasaklanmıştı.