Sağanak yağışla birlikte alt yapı sorunu nedeniyle evleri su dolan sokaklar bulunuyordu ama Beyciler Mahallesi sınırları içinde bulunan Yeni Mahalle 3. Cadde 5. Sokak'ta evleri bu sefer yağmur sularıyla birlikte taşan kanalizasyon kuyusu suları da bastı. Dün akşam saatlerinden itibaren evlerini su basan sokak sakinleri de özellikle bodrum katlara basan kanalizasyon suyunu temizlemek için 24 saattir uğraş veriyor. Evleri basan kanalizasyon suları adeta havuzu andırırken sokak sakinleri de diz boyu olan kanalizasyon suyundan evlerine girip çıkmak zorunda kalıyor.

"Ekiplere defalarca sorunu ilettik."

Yaşadıkları sorun nedeniyle canlarından bezdiklerini belirten sokak sakinleri “Her zaman bu sorunla karşı karşıya kalıyoruz. Bir yıldır taşan kanalizasyon suları nedeniyle zor anlar yaşıyoruz. Belediye ekiplerine defalarca sorunu ilettik ama hala bize bir cevap gelmedi. Bizden yaşanan sorunu çözmek için 80 YTL isteniyor. Biz evimizi her kanalizasyon suyu bastığında 80 YTL mi vereceğiz? Artık bıktık gece uyuyamadık ve evlerimizi basan sularla boğuştuk. Bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Sefil hale geldik.” şeklinde konuştular.

" Başkanımız birazda bizim sorunlarımızla ilgilensin."

Bazı sokak sakinleri de “Belediye Başkanımız Merkez'e kaldırım taşı döşeyeceğine biraz da bizim sorunlarımızla ilgilensin. Kendisine sesleniyoruz. Biraz bize de sahip çıksın. Bizde belediye sınırları içerisinde yer alıyoruz. Sabah okula giden çocuklarımızı evden sırtımızda çıkardık. Evlerimize girip çıkamıyoruz. Daha ne kadar bu soruna katlanmak zorunda kalacağız.” ifadelerine yer verdi.

Yenikent'in sorunları da devam ediyor.

Taşan kanalizasyon sularıyla birlikte Yenikent'te aylardır devam eden izolasyon sorunu da devam ediyor. Sağanak yağmurun etkili olduğu şu günlerde Yenikent'liler izolasyon sorunuyla baş etmek zorunda kalıyor. Sorun hala devam ederken bu konunun ne zaman çözüleceği ise bilinmiyor.