1999 Düzce depremleri sonrası inşa edilen ancak büyük bir bölümü adeta çürümeye terk edilen kalıcı işyerleri, nihayet Düzce Valisi Ali Fidan'ın girişimiyle kullanılır hale geliyor. Yıllardır kamuoyunun atıllıktan kurtarılması için baskı yaptığı işyerleri için sık sık  ‘değerlendirilecek‘ açıklaması gelse de söylemlerin somut projelere dökülmemesi sürecin uzayıp gitmesine neden oldu.
 
Daha önce bir çok kurum tarafından istenen kalıcı işyerleri çeşitli nedenlerle kullanılır hale gelemedi. Özellikle Eski Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun üniversite bünyesine verilmesi için yoğun çaba sarfettiği işyerlerinin İl Genel Meclisi’nden onay çıkmaması nedeniyle askıda kalması bir süre gündemi meşgul etmişti. Tartışmaların üzerinden uzun bir süre geçtikten sonra meclisten devir için üniversiteye yeşil ışık yansa da bu kez üniversiteden olumlu yanıt gelemedi.
 
Kalıcı işyerlerinde düzenleme yapılması için üniversitenin kasasında gerekli bütçenin olmaması sonucu yine hüsran yaşandı. Bir dönem Türk Hava Kurumu’nun da talipli olduğu ancak daha sona vazgeçtiği kalıcı işyerlerinde artık mutlu sona ulaşılıyor. Yaklaşık 15 yıldır yüzlerce işyerinin atıl vaziyette olması sorununa el atan Vali Ali Fidan, halka 2 müjde verdi.
Düzce nüfusunun önemli bir bölümünün yaşadığı Kalıcı Konutlar bölgesinde Semt Polikliniği ve yurt açılacak.Yıllardır madde bağımlılarının mekanı haline gelen ve içleri adeta harabeye dönen binin üzerinde işyeri artık amacına uygun olarak hizmet verecek. 

Haber;C.ÜSTÜNER