Hz. Muhammed'in göğe yükseldiği günü ifade eden Miraç gecesi, Düzce’de vatandaşların yoğun katılımıyla ihya edildi. Her yıl Recep Ayı’nın 27. Gecesi İslam aleminde kutlanan Miraç Kandili için vatandaşlar, şehir merkezinde bulunan Merkez Büyük Cami ile Cedidiye Camisi başta olmak üzere Düzce genelindeki camilere akın etti. 

Her yaştan insanın büyük bir mutlulukla geldiği Merkez Büyük Cami, en yoğun gecelerinden birini yaşadı. Birbirinden güzel ilahiler ile başlayan ardından Kur’an tilaveti ile devam eden programa katılan vatandaşlar, Miraç Kandili’nin duygu yüklü hissiyatını bir nebzede olsa hissetti. 

Küçük çocukların da geldiği ve renk kattığı programda İl Müftüsü Selami Emen tarafından vaaz verildi. İl Müftüsü Selami Emen, 'Miraç' konulu vaaz da bulundu. Vatandaşlar vaazı dinleyerek dolu dolu bir gece yaşadı. İl Müftüsü Emen, Miraç Kandili’nin Hz. Muhammed'in göğe yükselmesi anlamına geldiğini ifade ederken, geceyi mutlak surette ibadetle geçirilmesi gerektiğini belirtti. Emen, vaazını edilen dualarla tamamladı.

Kandil gecesi vesilesi ile dolan camide vatandaşlar yatsı namazı kılıp dua etti. Düzce Belediyesi de cami bahçesinde kandil nedeniyle vatandaşlara lokma ikramında bulundu. 


Haber:Y.SEVER