Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı yeni karara göre bundan sonra direksiyon sınavlarında sürücünün yanına bakanlığın görevlendirdiği öğretmenler oturacak. 

'Ehliyet sınavında ön koltukta kim oturacak' tartışmasına sürücü kursları itiraz ediyor. Konu ile ilgili bilgiler aldığımız Bulvar Sürücü Kursu sahibi Güvenç Yılmaz, milli eğitimden gelen hocaların tecrübe farklarının biraz sıkıntı yaratacağını ifade etti. 

Yılmaz, "İyi tarafları da kötü tarafları da var. İyi tarafları Kursları iyi Eğitim veren ve vermeyen gibi ayırma olasılığında güzel bir yanı var. Ancak şöyle de bir durumu var Milli eğitimden denetmenlerin arasında tecrübe farkından dolayı bazı sıkıntılar olcak tabiki de.

Bügun aldığımız bir habere göre bu uygulamadan dolayı geçen sınavda bir kaza meydana gelmiş. Bundan ötürü bizim sıkıntılarımız bu konuda. MEB'in görevlendirdiği hocalarla bizim hocalarımızın tecrübe farkından dolayı müdahale edememelerinden dolayı maddi hasarlarda karşılama gibi bir durumu yok. Geçen sınavda toplantıda bu konu görüşüldü. Maddi hasarlarında karşılanamayacağını söylediler. Bu kanunun bizler için sıkıntı yaratacağı belli. İyi yönüde Düzce'de şu anda 9 tane eğitim veren kurum var. Bu kurumlardan eğitimden kaçanlar var. Bunlar denetlenebilir. Dediğim gibi bu kanunun bize Avantajlarından çok zararları daha fazla...." dedi.

Haber, R. BAL