Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Düzce Kadın Kongresi’nin üzerine tüm Türkiye’de  şok etkisi yapan kapatma davası düştü. Kongrede yapılan tüm konuşmalar bir şekilde davayı eleştirdi.

Kongreye katılan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Reha Denemeç, kuruluş süreci ve ertesinde partinin karşılaştığı hukuksal sıkıntıları özetlerken, dava ile ilgili olarak arkalarında halkın desteği oldukça gerçek hukukun tecelli edeceğine inandığını söyledi.

Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay ise iddialı bir ses tonu ile davaya tepkisini dile getirirken, “Tekerleğin tümsekte takılı kalmayacağını” kimsenin endişe etmemesi gerektiğini ifade etti. Türk Milleti’nin üçüncü dördüncü değil, birinci sınıf bir demokrasiye layık olduğunu dile getiren Erbay, haksızlığın partilerine değil, Türk milletinin iradesine yapıldığını söyledi.

   

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise, şu anda seçim olsa yüzde 60 oy alacak bir partinin hala eski kafayla hareket edenlere yerel seçimlerde daha yüksek bir oy alarak karşılık vereceklerini söyledi.

 

Kongrede, tek listeyle seçime giden Çiğdem Günal, yeniden Ak Parti Düzce kadın Kolları başkanı oldu.