Şehir merkezine gelen hemen herkesin mutlaka işinin düştüğü Spor Sokak ile Gaziantep Caddesinde yayadan ziyade motosiklet ve bisiklet sürücüsü dolaşıyor. Araç giriş çıkışının yasaklandığı cadde ve sokakta yasak olmasına rağmen gezinen motosiklet ve bisikletler tehlike saçıyor.

Yayaların arasında gezinen sürücülerin yanı sıra her aydınlatma direği ya da her ağaç dibine bağlanmış bir bisiklet ve motosiklet görmek mümkün.

Durum böyle olunca Yayaların rahat gezinmesi için cadde ve sokağın trafiğe kapatılmasının da bir anlamı kalmıyor.



Trafik akışının olmaması nedeniyle halk cadde ve sokakta rahat ve dikkatsizce dolaşırken çocuklarının rahatlıkla yürümesine izin veriyorlar. Ancak trafiğe kapalı olmasına karşın sokakta gezen motosiklet ve bisikletler kazaya davetiye çıkarırken, başta çocuklu aileler olmak üzere esnafında tepkisini çekiyor.

Sokak esnafı da özellikle akşam saatlerinde motosikletlerin birbiri ile yarış eder gibi yayaların arasından geçtiğini ifade ediyor.



Adeta yarış yapıyorlar

Spor sokakta esnaflık yapan bir vatandaş, “ Özellikle akşam saatlerinde motosikletine binen buraya geliyor. Adeta yarış yapıyorlar. Her an bir kaza olabilir. Çocuklar dükkandan çıkıyor yola atlıyor. Motosikletler, bisikletler son sürat geçiyor.”dedi.

Sürücüler, Spor sokak ve Gaziantep Caddesi’nin başında, sonunda, ortasında kısacası her yerinde bulunan aydınlatma direklerinde “Bisiklet ve Motosikletlerin Girmesi Yasaktır” yazan tabelalarına da aldırış etmiyor. Bu sokaklarda fütursuzca gezen sürücülerden dolayı vatandaşlar da tedirgin durumda.



Vatandaşlar, “ ne yazık ki bu motorlarla baş edilmiyor. İnsanların yoğun olduğu yerde yasak olmasına rağmen giriliyor. Önlem alınmıyor.burası insanlara açık bir yer, yaşlı genci çocuğu burada trafiğe kapalı olduğu için dikkatsizce geziniyor. Motosikletlerin gezinmesi tehlike. Görevliler görevini çok iyi yapmıyor.” şeklinde tepkilerini dile getirdi.



Bugün cadde üzerine kameralarımıza takılan görüntüler, motosiklet ve bisiklet sürücülerine karşı yapılan denetimler ve kesilen cezalarında pek caydırıcı olmadığını gösteriyor. Hem yayalar hem bölge esnafı motosikletlerin trafiğe kapalı alanda gezinmesinin önlenmesi istiyor.

Haber; S. KAŞKIR