Derden Kaplıcası Suyu üzerine inşa edilen HES'in kaldırılması ve kaplıcanın kurtarılması için 26 Mart 2016 Cumartesi günü yapılan "HES'i değil Kaplıcamızı İstiyoruz" eylemi aynı gün eyleme katılan CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın saldırıya uğraması ile bir anda gündemin saldırı olayına kayması "Derdin'i unutturma" şeklinde yorumlanıyor..
26 Mart günü Derdin Kaplıca'sının bulunduğu alana HES'in binasının kurulması ve Derdin Ormanlarının tahrip edilmesi köy halkını ve eyleme destek çıkan çevre konusunda duyarlı vatandaşları eyleme itmiş "Derdin'i istiyoruz HES'i değil" diyen duyarlı vatandaşlar  tepkilerini dile getirmişlerdi.

TOZANA SALDIRI TEZGAH MI?
Eylemin yapıldığı gün Tozan'a saldırı yapılması Derdin Kaplıca Eylemi'nin unutulmasına neden olmuştu.Ulusal medyada " DERDİN KAPLICA haberi " yerine "Tozan'a Yapılan Saldırı" ÜLKE GÜNDEMİNE DÜŞTÜ. Bir anda DERDİN ve HES yerine ülkede "Tozan'a yıpaln saldırı" konuşulur oldu..

Tozan'a yapılan saldırı üzerine CHP'nin Genel Başkanı eski genel başkanı ve parti üst düzey yöneticileri ve milletvekilleri Düzce'ye gelerek saldırıyı gündeme taşıdılar.

DERDİN'İ UNUTTURDULAR
Haberin yayınlamsının ardından Haber Merkezimize gönderilen bir mesajda "Tozan'a saldırı bahaneydi, hedef HES'i unutturmaktı" diye gelen mesaj kamuoyunda "DERDİN'İ UNUTTURMAK İÇİN TOZAN'A SALDIRDILAR"şeklinde yorumlandı.

Tozan'a saldırının HES'i ve Kaplıca'yı unutturmak istemesi "Saldırının ardında başka güçler mi var?" sorusunu gündeme getirdi..Şimdi kamuoyu saldırının kaplıcayla olan bağlantısını merak ederken, DERDİN Kaplıca'sının nasıl kurtarılacağını merakla ve sabırla bekliyor..Özellikle kaplıca turizminin Düzce açısından daha iyi tanıtılması ve asırlık Derdin Kaplıcası'nın yeniden hayat bulması için Düzce'de turizmin kalıcı hale gelmesi için bir anlamda Derdin Kaplıcasının kurtarılması özlemle bekleniyor.

Haber:E.TAYHAN