Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı Düzce’nin ulaşımını sağlayan komşu illeri de etkisi altına aldı.

Zonguldak'ta 266 köy yolu ulaşıma kapanırken, Zonguldak-Ereğli yolunda araçların geçişine izin verilmediği, Ankara güzergahında tırların bekletildiği bildirildi.Zonguldak'ta bazı yerleşim birimlerine elektrik verilemediği, telefon görüşmesi yapılamadığı belirtildi.Zonguldak Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentte kar kalınlığının 36 santimetre, yüksek kesimlerde 75 santimetre ile 1 metre arasında değiştiğini belirttiler.

Kocaeli'nde dünden itibaren etkili olan kar yağışı yüzünden yaklaşık 100 köy yolu ulaşıma kapandı. Dünden itibaren kar yağışı nedeniyle kentin yüksek kesimlerindeki köylerin yolları kapandı.Kent içinde D-100 Karayolu ile bazı caddeler araçlarla tuzlanarak, buzlanma önlenmeye çalışılıyor.Bu arada, Karayolları ekipleri de D-100 Karayolu ile TEM Otoyolu'nda tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.Kar kalınlığının kent merkezinde 15 santimetreye ulaştığı, kentin yüksek kesimlerinde ise 1 metreyi geçtiği ifade edildi.

Bolu  dağı’nda kar temizleme çalışmaları devam ederken, Abant Tabiat Parkı yolunda kar yağışı ve buzlanma trafik kazalarına yol açtı.. Kar yağışı ve buzlanma nedeniyle bazı araçlar yoldan çıkarak kara saplandı. Kaza yapan araç sürücülerine yardım eden jandarma trafik timleri, kaza yerine çağrılan çekiciler yardımıyla kara saplanan araçları çıkarttı.

Sakarya’da da ulaşımın güçlükle sağlanabildiği öğrenilirken,  Yoğun kar yağışı nedeniyle  Sakarya Üniversitesi’nin bir gün süreyle tatil edildiği öğrenildi. Şehir içinde yoğun kar yağışı nedeniyle  kar temizleme çalışmalarının aralıksız sürmesine rağmen yolları açık tutmakta güçlük çekildiği, bazı bölgelerde elektriklerin kesik olduğu öğrenildi.