Meteorolojinin hafta başından bu yana hafta sonunda geleceğine ilişkin olarak  uyardığı kar yağışı, tüm yurt ile birlikte Düzce’yi de vurdu. D 655 Karayolu  akşam saatlerinde bir ara ulaşıma kapanırken, sabah saatleri itibarıyla 88 köy yolunun kapalı olduğu da öğrenildi.

Akşam saatlerinde Düzce-Akçakoca D-655 kara yolunda da yoğun kar yağışı nedeniyle zincirsiz araçların geçişine izin verilmedi. Dün akşam saatlerinde bir ara ulaşıma kapanan ve daha sonra karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışmalarının ardından yeniden ulaşıma açılan  bölgedeki yüksek kesimlerde tipi ve yoğun sisin hakim olduğu belirtildi.

Bolu Dağı’nda da kar yağışı ulaşımı olumsuz etkilerken, karayolunun ulaşıma açık kalmasını sağlamak için karayolları ekipleri aralıksız görev yaptı.

Köy yolları da dün başlayan ve gece boyunca yoğun bir şekilde süren kar yağışından nasibini aldı. Sabah saatlerinde 88 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu öğrenilirken, Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü’nün kapalı köy yollarını açmak için  çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Kent Merkezi ve Yenikent’te de kar yağışı etkili oldu. Düzce Belediyesi de 12 araçlık kar temizleme aracı ve 24 personelden oluşan ekibi ile 24 saat esasına dayalı olarak kar temizleme çalışması yapıyor. Kent merkezi ve Yenikent’te ulaşıma kapalı bir yol bulunmuyor.

Öte yandan, Akçakoca'da şiddetli fırtına ve tipinin yaşamı olumsuz  etkilediği bildirildi. Rüzgarın saatteki hızı 40 kilometreye, dalga boyu 4-4,5 metreye ulaşırken, fırtına nedeniyle balıkçılar denize açılamadı.