Bolu Dağı, akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ile beyaza büründü. akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etti. Bolu Dağı’nın TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu geçişlerinde kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi. Bolu Dağı’nda yeşil alanlarda kar kalınlığı 10 santime ulaşırken, Karayolları ekipleri alarma geçerek sabaha kadar güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

 

Karayolları ekipleri yolu ulaşıma açık tutarken, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşım yavaşladı. Bolu Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi yetkilileri sürücülerin kış şartlarına uygun araçlarla yola çıkmalarını, yakın takip ve aşırı hızdan kaçınmaları uyarısında bulundu.

 

TEM otoyolunun Bolu Dağı Tüneli mevkisinde kar yağışının ardından trafik kazaları meydana geldi. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, Bolu Dağı'nda aralıklarla devam ediyor. Kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı tünel mevkisinde yolun kayganlaşması nedeniyle 6 otomobil, 2 tır ve 1 minibüs kaza yaptı.Kazada yaralanan 1 kişi, ayakta tedavi edildi. Kazalar nedeniyle İstanbul yönüne ulaşım tek şeritten sağlanıyor.

 

YIĞILCA’YI BEYAZ ÖRTÜ KAPLADI

 

Gece başlayan kar yağışı sabahın olması ile birlikte Yığılca’ya eşsiz bir güzellik kattı.

 

 

Yüksek kesimlerde kar kalınlığının daha fazla olduğu Yığılca da karla mücadele konusunda Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit; “Bu sene farklı bir çalışma yürüteceğiz. Karla mücadele konusunda hazırlıklarımızı tamamladık.Her alanda olduğu gibi bu alanda da ekiplerimiz 24 saat görev başında olacaklardır, Belediye Başkanı olarak bende bu ekibin içinde yer alacağım vatandaşlarımızın içi rahat olsun dedi. Düzce Belediye Başkanı Sayın Mehmete KELEŞ e her alanda olduğu gibi karla mücadele konusundada bizlerden desteğini esirgemedikleri için çok teşekkür ederiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber;İ.KELEŞ