Yoğun kar yağışı nedeniyle beş ilçede okulların tatil edilmesine, Düzce merkez ve okulların tatil edilmediği ilçelerde bulunan, tatil haberini dört gözle bekleyen  öğrenciler ve velilerinden tepki yağdı.

Uygulamanın yanlış olduğunu ileri sürerek, kapalı olan köylerden taşımalı sistemle okullarına giden öğrencilerin okullarına nasıl ulaşacağını soran öğrenci ve veliler, bir ilin yarısında tatil yarısında okulların açık olmasının izah edilemediğini ifade ettiler.

Öncü İnternet Sitesini mail yağmuruna tutan, bazıları da telefon ederek okulların tatil olup olmadığını öğrenmek isteyen  öğrencilerin bazıları, kendilerinin Kaynaşlı’da veya Cumayeri’nde oturmasına rağmen Düzce Merkez’de eğitim gördüklerini,  yaşadıkları ilçede yollar nedeniyle okulların tatil edilmesine rağmen, eğitim gördükleri yerde okulların açık olmasının yanlış olduğunu dile getirdiler.

Köylerde yaşayan vatandaşlar da telefonla arayarak, yollarının kapalı olduğunu, tatil edilecekse tüm vilayetin edilmesi gerektiğini, herhangi bir olumsuz durum yaşanması durumunda  sorumluluğu kimsenin almak istemeyeceğini belirterek kararı eleştirdiler.

Bazı öğrenciler ise sadece bir gün daha tatil istemeleri nedeniyle diğer ilçelerin okulları kapalıyken okula gitmeye itiraz ettiler.