Üç gündür yağan kar yağışı nedeniyle, tüm  karla mücadele çalışmalarına rağmen sabah saatlerinde  il genelinde 23 köyün yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi. Kapalı köy yollarının açılması için çalışmalar sürerken,  kar yağışı ve buzlanma çok sayıda maddi hasarlı kazaya da neden oldu. Akşam saatlerinde kar yağışının yeniden başlaması ile öğrenciler okulların tatil olup olmayacağı konusunda yeniden meraklanmaya başladı.

Merkezde 3, Akçakoca’da 5, Yığılca da 1, Cumayeri’nde 8, Çilimli de 2, Gümüşova da 1 ve Kaynaşlı’da 3 olmak üzere toplam 23 köy yolu yoğun kar yağışı nedeniyle sabah saat 09.00 itibarıyla ulaşıma kapalı idi.

Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü köy yollarını hizmete açmak için toplam 18 ekiple çalışma yaptıklarını belirtilirken, tüm yolların ulaşıma açılmasının ardından  genişletme çalışmalarına başlanacağı da öğrenildi.

Öte yandan yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelinde çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Kazalarda birkaç hafif yaralanma ve maddi hasar  dışında  olumsuz  bir durum meydana geldiğine dair bir bilgiye ulaşılamazken, trafik ekipleri zorunlu olmadıkça özel araçlar ile trafiğe çıkılmaması, buzlanma olan kesimlerde yavaş gidilmesi ve zincir takılması konularında uyarılar yapıyorlar.

Akşam saatlerinde yeniden başlayan kar yağışı gündüz saatlerinde normale dönen ulaşımı yeniden aksatmaya başlarken, okulların durumu ile ilgili şu saate kadar bir açıklama yapılmadı. Aksi bir açıklama yapılmadığı sürece okullar yarın da eğitime devam edecek.