Kış aylarının iyice ilerlemesine rağmen beklenen kar yağışının bir türlü gerçekleşmemesi  küresel ısınma ile ilgili endişelerde artışa neden olurken, önceki gün başlayan ve daha ilk günden beri ulaşımda sorunların yaşanmasına neden olan Kar yağışı, her geçen gün daha fazla köy yolunun kapanmasına neden oluyor.

Kar başladığı ilk gün sabah saatlerinde 38 olan  kar nedeniyle kapanan köy yolu sayısı dün sabah itibarıyla 110’a, bu sabah ise 163’e yükseldi.

Sabah saatleri itibarıyla Çilimli’de 5, Cumayeri’nde 15, Kaynaşlı’da 18, Akçakoca’da 12, Gümüşova’da 11, Yığılca’da 39, Düzce Merkez ilçede ise 43 olmak üzere 163  köy yolu ulaşıma kapandı. Köye yönelik Hizmetler Müdürlüğü iş makinaları ile köylere ulaşımı sağlamak için aralıksız olarak çalışmalarına devam ediyor.

Öte yandan Yenikent ve Düzce Merkez’de şehir  içi de beyaz bir örtü ile kaplanırken, Düzce Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü’ne bağlı 24 kişilik bir ekip 12 adet  iş makinası ile trafiği açık tutabilmek için çaba sarf ediyor. Fen işleri’nin kar temizleme ekibi önceden tespit edilen sorumluluk bölgelerinde 7 gün 24 saat esasına göre çalışırken, merkezde ulaşıma kapalı bir yolun bulunmadığı bildirildi.