İl emniyet müdürlükleri trafik birimlerince görevlendirilen denetim ekipleri tarafından Kurban Bayramı tatili süresince ve sonrasında kara yollarında denetim yapılacak. Konuyla ilgili 81 il emniyet müdürlüğünü uyaran Emniyet Genel Müdürlüğü, vatandaşların Bayram süresince ve sonrasında huzur ve güven içinde seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla Bayram boyunca belirlenen güzergahlarda denetimlerin artırılacağını duyurdu. Denetimlerde öncelik, 'kara nokta' olarak bilinen yerlerde artırılacak.

Karayollarında denetimlerin yapılacağı noktalar arasında, 4 -5 Kasım ve 9-10 Kasım tarihleri arasında, Sakarya – Düzce – Bolu ve Ankara güzergahı da var.

Havadan da denetlenecek

Trafik kuruluşları ve kara yolu üzerinde sabit veya seyir halinde denetim yapan trafik ekipleriyle koordineli ve irtibatlı olarak trafik kural ihlali yapan yol kullanıcıları havadan da izlenecek. TIR, kamyon, tanker gibi ağır taşıtlardan dolayı trafik yoğunluğunun önemli oranlarda arttığı tespit edilen yol kesimleri hakkında trafik kuruluşları ve ekiplerine bilgi verilecek. Bu araçların uygun yerlerde kısa süreler ile trafik akımı normale dönünceye kadar bekletilmeleri ve kontrolü sağlamak amacıyla Havacılık Dairesi Başkanlığı'na ait üç (3) helikopter ile Trafik Hizmetleri Başkanlığı'ndan sekiz rütbeli personel havadan denetleme yapacak. 5 Kasım'da havadan denetim yapılacak yollar arasında Ankara (Kızılcahamam)-Bolu-Düzce ve Ankara güzergahı da bulunuyor.

Haber; H. İŞCAN