Çözüm sürecine katkıda bulunmak amacıyla hükümet tarafından oluşturulan 63 kişilik Akil İnsanlar Heyeti'nin Karadeniz Grubu ilk toplantısı için Düzce'ye geldi. Pelemir Otel'de düzenlenen toplantı, Düzce'deki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile basın mensupları katıldı. Düzce'deki toplantıya Karadeniz heyetinde Başkan Yusuf Şevki Hakyemez, Bendevi Plandöken, Şemsi Bayraktar, Fatma Benli, Oray Çalışlar, Yıldırım Oğur katılırken Orhan Gencebay, Kürşat Bumin ve Vedat Bilgin Katılmadı. jandarma ve emniyet Müdürlüğü toplantı dolayısıyla çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı.

Toplantı hakkında bilgi veren Karadeniz Bölge Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez, bölge halkının fikirlerini almak için 2 ay süre içerisinde tüm bölgeyi gezeceklerini kaydetti.

 

30 yıldır ciddi bir terör sorunuyla karşı karşıya kalındığını belirten Hakyemez, "Onun için hükümet kendisine göre bir çözüm süreci başlattı. Bu bir cesaret. Hükümet başlattı fakat aynı zamanda sivil toplum boyutunda da anlatılması, değerlendirilmesi ve desteklenmesi gerekiyor. İşte biz bu nedenle çözüm sürecinde oluşturulmuş akil adamlar heyetinin içerisinde yer alıyoruz." dedi.